Ulrica o malamuterna

Ulrica o malamuterna

Hundträningsdagbok

Lite noteringar kring de körningar med hundarna som jag gör.

Jämtland del 1

HundträningPosted by ulrica Mon, December 14, 2009 18:04:33

Haft två underbara dygn i Jämtland!!! VARMT tack för första dygnet hos Malin A, och den härliga turen på fjället - o malin fick vääääääänta på mej o mina fyra.. ;)Men, vi är oträndade o jag hade 4 o hon 6. Mötte ett huskyspann två gånger (första gången hade jag kört fel väg), och ytterligare ett som visade sig vara Nisse på Nordvikens Kennel.

Mötena gick smidigt, kul att se att mina inte sa ett knyst. Det är annat mot när en annan herre (min älskade Nanoq) var med i spannet. Dock drog jag dom ju åt sidan bra mycket, men sista gången stod vi lite olägligt, precis i spåret, så någon av vovvarna i mötande spannet luktade lite på famous, innan dom sprang vidare. Bra träning. :) Och så skönt att dom var helt tysta och inte brydde sig alls. Det är som jag säger: sitter i MATTES huvud, inte i hundarnas. Jag måste träna på att lita på mina hundar mycket mer än jag gör.

och tack Andreas/Caroline för dyng två och tre!! :) Kört 6spann idag med Cd, Trax, Zipp, Heaven, Luna och så Erox som är bror med Trax. Kul! :D Matte Caroline i släden och jag bakpå. :)

Här lite bilder som talar om vad vi pysslat med:

På väg mot Bydalen och spåren upp mot fjället, Malins bil framför - jag hade svårt att hänga med även med bilen hihi ;)

Från fjällturen söndag, bilderna i lite oordning. Malin hade värmt glögg till oss, de va supergött! På väg tillbaka lättade molnen och försvann, det blev det där magiska vackra ljuset i skymningen, som man bara kan uppleva på fjället. UNDERBART. Det enda som saknades var ett sexspann hihi - men det kommer!

Drog vidare igår kväll, nu hos Caroline och Andreas som har Trax's bror Erox samt en huskytik Enya. Vi selade fem av mina och så fick Erox prova att gå med i spann för första gången. Det blev en lagom tur på ungefär en mil, med en del skrap under belagen då det är mindre snö här. Caroline i släden o jag bakpå mest. Efter funderingar över linor, pappa Zipp som vrålade att han ville iväg och lite annat, så kom Erox underfund med allt och gick på jättefint. Vänster bak fick han gå. Tack för en jättefin dag! :) Avslutade med en lös Famous med Enya och Trax, alla tre busade. Famous lyckades tigga till sig lite godis som syns på bilderna nedan. ;) Bilden på mej nedan var jag tvingad att lägga med hahahaah :) Så kan de va ibland ;)

Tack Malin, Caroline och Andreas för gästfrihet och härliga dagar!

Minus 8 och snö i sidled idag..

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Brittis Thu, December 17, 2009 15:12:34

Skönt att du är välbehållen hemma! Attans att du har det så kallt inne då...vi har luftvärmepunp (tror jag det kallas) en sådan där fläkt (och två element!) som sitter på väggen och kan ge både varm eller kall luft. Om den inte är på är det 15 grader inne idag så jag kan tänka mig att du har det friskt. Tips: rulla ihop t ex trasmatta och lägg där golv och vägg möts, så stoppar det kanske en del drag. Ska höra med Rogge om han har några snabb-enkel-fix-tips!

Posted by Christina Tue, December 15, 2009 18:35:36

Vad härligt du har haft det där uppe och vilken längtan jag får att flytta upp när jag ser dina bilder. Fast nu har vi ju (lite) snö här nere också.... :-)

Posted by Brittis Tue, December 15, 2009 14:19:16

Vad härligt det ser ut! Hoppas allt går vägen.

Det var kul med luciaträff. Iväg kom jag och roligt hade jag! Tänkte på din superpepp flera ggr :-). Det glödde liksom om den, jättebra!

Posted by Malamutemamma Tue, December 15, 2009 11:54:14

Har det enbart varit semester där uppe eller har du planer på flytt kanske??

Posted by Linda S Mon, December 14, 2009 22:58:11

Härligt med semester och snö!!

Posted by Malin Aspaas Mon, December 14, 2009 18:57:02

Hej!

Tack själv för trevligt sällskap!. du är välkommen tillbaka. lycka till i morgon.

see you!

malin & vovvarna