Ulrica o malamuterna

Ulrica o malamuterna

Hundträningsdagbok

Lite noteringar kring de körningar med hundarna som jag gör.

Lost in Strängnäs..

HundträningPosted by ulrica Wed, November 04, 2009 02:00:09

Så! Nu åter online efter en vecka utan nät.. En vecka kan verkligen kännas lång tid. Eller egentligen inte ens en vecka. Datorn la av, så har du mailat mig så är det borta, men nu kan jag kolla mailen igen, så skicka igen i sådana fall. STORT TACK till Marc som fått datorn att funka igen! Den va totalt död i onsdags kväll, jag trodde den dragit sin sista suck..

Hur som haver. Dagarna rinner på, och jag har inte aktiverat hundarna i selarna så som jag borde kanske. Va ut med Luna och Zipp en dag, 13 km med cykel och tänkte ta de andra två när jag kom hem. ca 100 m hemifrån pyser det till - punka på cykeln!

Har fått hjälp av underbara föräldrar med diverse fix, och då även att ställa släpet tillrätta och besikta det. Satt på lite nya reflex, en polarhundarskylt som ja fick i present i våras och allmänt fix med gångjärn och annat som lossnat eller varit slitet. Så nu kan jag transportera hundarna igen! Det tog jag tillvara på i torsdags, och lastade hela gänget och åkte till The Big Skog. Det finns en jättefin slinga på strax över två mil som jag tänkte mig. Lastade ur, plockade med selar, linor, trehjuling och diverse. Log för mej själv där jag stod - knäpptyst i skogen, lite lätt pirr i magen både för start och för dom där Björnarna..

Man skrämmer ju upp sig själv, o så här nära efter älgjakt blir man ju pirrig: tänk om det är en älg som tagits ur precis vid vägen ja kör på o så står där en björn och äter gott, och vill försvara maten? Fast ja har min Björnpingla (en gammal VM-bjällra från skid-vm i falun, som är som en ko-bjällra) och min Vargpingla (en lite mindre ljusare sak). Fått för mej att dom hjälper - då hörs vi ju i stället för att glida fram i tystnad. Ja, jag vet - vi har rätt kul åt mina pinglor, och en del har väl kul bakom min rygg kanske smiley Men det bjuder jag på! För min egna mentala trygghets skull så sitter dom på trehjulingen, o det ska dom fortsätta med. Två björnskitar såg jag under resan, så då drog jag lite extra i pingel-linorna - det får lite fart på hundarna oxosmiley

Cd och Trax fick sitta kvar i släpet, jag tänkte igenom mitt handlande, och kollade linor och sådant igen. Har blivit lite ringrostig - har ju mest kört cykeln, då det är det jag tyckt vart så skoj + att det är smidigare och så slipper man lasta o åka iväg utan kan starta från gården. In med hundarna i spanne och iväg! Iiiiih! VA skoj det ääääär då! Både jag och hundarna tyckte nog det! Helt utan krav, bara dom och jag. Se filmer på mitt youtube här >> (två från mobil och en från kameran, från början, mitten o slutet av turen)

Det blev en fin tur en vacker eftermiddag! 2 mil med paus efter en, då hundarna fick nån godisbit, matte lite dryck (som borde varit varm sådan) och lite allmän fotopaus. Tog strax under 2 h, så eftersom vi stod stilla och även pausade för byte av plats på hund, så får jag nog säga det var en helt okej fart på vovvsen. Vi har ju inte kört så pass lång sträcka mer än med cykel på björnrundan då. Hundarna sov nöjt i hundgården sen.

Helgen blev en tur till Malamutespecialen där det var högintensiv fart hela tiden - men jättetrevligt!! Tack till Therese o Marc som jag delade stuga med - jag fick sån underbar service! Hur uppskattat som helst att få hjälp med hundrastningen! Och Marc som fixade datorn så jag är online igen! TACK!!

För övrigt träffade vi Timja (TT's Blue Moon), Nikko (TT's Covey Run), Teddy (TT's By The River), Nika (TT's Highland Park) och förstås Ike (TT's Sullivan Cove) som bodde med oss vid stugan (alltså Ike inte alla dom andra, hihi). Tack för fikat säger jag till Teddys familj förstås. Och tack att ni kom allihopa!! Det var jätteskoj att få träffa alla "bebisar" som nu börjar bli mer eller mindre stora.. smiley Det ligger en film på när tre av dem leker, på mitt youtube.

Resultatsmässigt var det också mycket roligt. Teddy fick Hp och blev 2a bästa valp i sin grupp (fast jag tror det bara var två hanar, men Hp och fint omdöme).(Är dock osäker på detta, så rätta mej om jag har fel!) Timja gick och blev 2a bästa valp i den ihopslagna valpgruppen, så det var ju också jätteroligt! Ike fick en tvåa, men när han fått växa till sig kommer han att bli en stilig "pöjk" - han är mor sin upp i dagen, som även hon var en äkta gänglig tonåring smiley Heaven fick ett fint omdöme och hamnade som 2a tik i sin grupp (unghundsklass) med ett Hp. Så visst får vi vara nöjda!

Tyvärr missade jag racet på fredagen, då jag kom sent ner pga diverse omständigheter. Efter ett kaotitskt dygn, med mycket strul och en del mörka moln på himlen, så kom jag i alla fall fram. Det är jag mycket glad för. Har varit jätteskoj att träffa alla, prata hund och umgås! Tyvärr är det som vanligt - man hinner inte med att prata med alla som man vill, och inte så mycket som man skulle vilja. Men snart är det trettonhelgen och då står Nornäs för dörren. Hoppas vi syns där om inte annat!smiley

Än en gång - tack för fin uppslutning, och en jättetrevlig helg!! Turer framöver planeras, så nu väntar vi på snön, det är vitt på backen här nu, men bara 2 cm ännu. Det luktar snö i luften och enligt prognoserna kommer det lite imorrn kväll.. Vi får se vad som händer!

Angående rubriken: Både på väg ner och upp körde jag fel i Strängnäs och snurrade runt på kullerstensgator, industriområde och annat. Var det jag som var okoncentrerad eller var det luddigt skyltat? Vet inte, men kände mig lite lätt förvirrad. Utan gps, eller en vägkarta i bilen, så är mobilen och vänner en räddare i nöden ibland. Ialla fall på väg ner, värre på väg hem - den ena i möte, den andra jobbade och den tredje svarade inte. Så då vart det "lost in strängnäs massor av tid" haha... Men hittade ut till slut... smiley

Foton

Äntligen ute på det jag så gärna vill!!


Busarna framifrån för en gångs skull. Paus, o de började bli KALLT!! Var helt genomfrusen när ja kom till bilen igen.

Ovan: Underbart vacker tur kring ett sjösystem, min tvåmilatur, där det börjat frysa till is på vattnet.

O så en sötisbild på lilla Timja:

  • Comments(3)//hundkorning.polarhund.se/#post71