Ulrica o malamuterna

Ulrica o malamuterna

Hundträningsdagbok

Lite noteringar kring de körningar med hundarna som jag gör.

Vardagslyx?

HundträningPosted by ulrica Mon, September 14, 2009 12:44:18

Mattes älskade älskade vovve!

Jobbade lördag i veckan som gick, dvs i Sälen till 14. Eftersom Heaven hela veckan högt och ljudligt talat om att hon ville göra något skoj, så fick hon och Luna följa med och vänta i bilen till eftermiddagen. Då var det upp till Lindvallen och invänta Bengt som naturligtvis åkt på jobb med en hög "pelikaner" (turister). Men samtalade hund under tiden och lite annat, så tiden gick rätt fort ändå. Fick frågan att hjälpa till att splitsa linor, men jag pratade mest medan motparten splitsade flitigt. Men förhoppningsvis fick han inte skavsår i öronen i alla fall smiley

När Bengt sen anlände och svidat om, och pratat lite här och där, och hämtat hunden han skulle ha med, så tog vi min gamla rishög upp till Snögubben. Gick därifrån bort till Stensjön, en sträcka på ca 1,5 km enligt eniro. Lagom långt med andra ord.. Men syftet var inte motionen med denna tripp utan känslan av fjäll, varva ner o hämta andan. Det behövs i mitt liv just nu, då allt snurrar på väldans fort i vanlig ordning...

Tog fram mitt nyinköpta trangia som vi fixade till lite gött käk på. Jag hade med bacon, en halv lök och en sån pulverpåse med 2 portioner pasta me sås i (öb kostar dom 7spänn, lagom pris). Aldrig har väl käket smakat så gott! Som Bengt sa: "det här borde fler svenskar göra och uppleva!". Håller helt med. Man behöver inte göra en strapats varje gång, dessa små trippar att bara komma ut, ger en hel del energi! Det blåste rätt kallt och intensivt, så vi letade lä, och så fort man satt sig ner i riset så var det mycket mindre blåst, och det blev mysighetsfaktor. Där satt vi o småpratade, Bengt kastade korv till hundarna (se mitt galleri för galna Luna-matmontret haha), och livet var alllmänt gött. Tittade ut över fjället, på molnen och åt en go måltid. Sen kom första regndroppen så vi plockade ihop och vandrade tillbaka. På väg tillbaka blev det störtskur!

Luna fick äntligen få vara lite lös, hemma drar hon ju bara till grannens slogbod för där finns de rävmat, så då är det alltid koppel på för henne. Hon for runt o var nog rätt glad tror jag. Vi släppte dock inte alla tre hundarna lösa samtidigt, utan antingen var Luna eller Bengts huskytik i koppel. Den tiken och Heaven hade väldans roligt ihop och for runt som bara den. På väg tillbaka kom en mountainbike-åkare, och Heaven sprang bredvid honom en bra bit undrandes "ska jag dra dig nu eller".. smiley Hemma är ju cykel = drag. Så hon såg lite fundersam ut , innan hon kom tillbaka på våra visslingar.

Söndagen var jag faktiskt duktig och snickrade upp sista delen för min slussfunktion. Helt själv, så ingen tror att jag fuskat. smileyFick till det bra tycker jag. Det tog hela eftermiddagen, men gött att veta att även hundgård 3 och 4 nu är lite mera "smitsäker". Råkar hunden smita förbi när man ska hämta, så kommer dom ingenvart, för det är då ytterligare en dörr. (har ju en väg dom kör över 100 på inte alls långt från huset, så inga risker här inte) Vid dessa hundgårdar är det som en "gång" där det är dörr åt vardera hållet då de ligger i vinkel bakom gäst/bagarstugan. Vill ju inte ha hundar direkt mot husväggen då det kan gnagas, grävas, pinkas osv... Det tar huset skada av, så denna lösningen blev bra. Funktionen med denna gången gör också att man i nödfall kan ha ytterligare en hund eller två i själva gången om man får främmande och det blir lite tight med plats.


Hundarna har nu nya fräscha älgben att tillgå, så dom har att göra och ser rätt nöjda ut. Nu gäller det att passa sig så jag inte får alltför stora "tunnor" till hundar bara smileysmiley Dom är ju inte direkt magra redan nu... Men det ändrar sig framöver det!

Snart är det Björnrundan - ska bli så nice! *ser fram mot*

  • Comments(1)//hundkorning.polarhund.se/#post66