Ulrica o malamuterna

Ulrica o malamuterna

Hundträningsdagbok

Lite noteringar kring de körningar med hundarna som jag gör.

En tur till Grannlandet

HundträningPosted by ulrica Thu, September 10, 2009 13:58:08

Igår blev det äntligen en kort stund på fjället. Var till Trysil o den goa veterinären där, som skulle ge Trax sin 12veckorsspruta. Samtidigt gjorde han en veterinärbesiktning. Jag vet inte om dom har det som starndard i Norge att dom gör det i samband med 12veckorssprutan, men så blev det i alla fall. Matte står ju alltid som ett fån hos veterinären, så det brukar bli lite sådär ibland. :-) Han var i alla fall fullt okej, så inga problem med det, och sa inte ett pip när han fick sprutan (Trax alltså, inte veterinären), var mest fundersam över vad han stod på för bänk. Han stod nämligen helt blickstilla o bara funderade. :-) Men efter lite godis framför nosen från Farbror Veterinär så va väl allt okej igen. Trax är rätt så cool med det mesta, men inte FÖR framåt och självständig, han vill gärna vara i närheten av mig eller flocken - gött det!

Trysilfjellet:

Vägde in Cd på ca 27 kg och fick ut lite mer värktabletter för hans c-höft, så nu klarar vi oss så jag kan träna upp honom igen, då hans bakre lårmuskler är olika stora då han själv avlastat sig, vilket kommer bli värre om vi inte tränar. Så Cd är med på varje powerwalk som matte gör, medan de andra får alternera med att följa med. Cykelträning får han oxo men inte i alltför hög belastning/fart. Men han vill ju så gärna själv, det är en svår balansgång det där.

Båda pojkarna fick varsin grisknorr att tugga på, så nu är nog Farbror en bra kompis nästa gång. Misstänker starkt att Cd snodde Trax's knorr i bilburen sen, för vid ett tillfälle när jag tittade i backspegeln satt Cd och mumsade så hela munnen var proppfull.. :-D

Passade på att shoppa det ABSOLUT nödvändiga man bara MÅSTE ha när man är till Norge: Stratos, Lompe, Champange-brus och Kvikk-Lunsj. Då klarar man sig sen ;-) Så har du missat någon av dessa delikatesser, köp dom när du är i Norge nästa gång. Även Gudbrandsdals-ost är mumma, men den är billigare i Sverige just nu... (de andra finns inte i sverige)

Stannade vid Högfjällshotellet och gick den handikappanpassade asfalterade vägen upp på fjället, ca 1 km o vände tillbaka. Det blåste som bara den, men inte alls kallt och gött o få ta en promenad på fjället. Både Cd och Trax tyckte nog detsamma! Vart väl ute 40 min i alla fall gissar jag. Sen hem, mata hundar, och så fick Famous följa med till skogs o busa med en beagle medan vi letade svamp. Löjlig som hon är satt hon väl o knorrade i buren, han va väl för närgången i sitt nosande :-) Men gick så bra så, sen for dom runt o busade i skogen. Tyvärr hade hon skurit sig lite i ena framtassens trampdyna som sitter högre upp, så de blev lite sköljning när vi kom tillbaka, men ska inte vara någon fara. Ingen hälta ingenting så sett. Sånt som händer bland kvist o annat som finns i skogen. Hon sov gott i mattes säng inatt och i morse låg hon på ena kudden, jag på den andra o så låg vi bara o tittade på varann o mös. Såna stunder vill man ha fler av!

Ikväll väntar svamp-rensning... inte så kul, men gott blir det med kantarell-sås till det kommande älgköttet! ;-)

Snart får även vovvarna stora älg-ben att gnaga på, då brukar de va mysigt o lugnt hemma...

Fått hjälp av underbar pappa att få till ena "sluss-dörren" på gården nu oxo, så nu ska ja bara fixa sista sluss-dörren på andra sidan, så har hundgård 3 och 4 samma funktion som 1 och 2 - smiter dom ut genom första dörren, så tar det stopp ändå, då det är ytterligare en dörr sen. Behövligt med stora vägen mora-sälen inte så himla långt från gården....

Inte så mycket hundköra med andra ord denna gången, men hundträning i form av aktiviteter i alla fall.. Får se vad som hinns med framöver!

Snart är ju Björne här!! Ska bli så skoj!!!

  • Comments(4)//hundkorning.polarhund.se/#post65