Ulrica o malamuterna

Ulrica o malamuterna

Hundträningsdagbok

Lite noteringar kring de körningar med hundarna som jag gör.

Kickoff o annat

HundträningPosted by ulrica Fri, September 04, 2009 15:57:59

Så var det då dags igen. Inte skrivit på ett tag, har haft fullt upp med härlig hundträffs-kickoff, underbara människor, jobb, hundar och träning. Dessutom har ju internet inte fungerat på ett bra tag, så arbeten av viktigare grad än blogg har legat överst på listan..

Fredagen på kickoffen

Vi körde upp på dagen, satte upp tältet och packade in grejorna. Strax därefter kom skyfallet. Regn hela eftermiddagen och kvällen, men allteftersom samlades allt flera och det blev en kväll med mycket skratt och mys framför elden i regnskyddet. En tipspromenad var uppsatt med mycket konstiga frågor som "vem har störst" som vållade stor huvudbry hos vissa. :-) Svaren på dessa frågor tog vi sen reda på under lördagskvällen, under såna skrattanfall att tårarna kom i ögonen.

Under fredagen var det nog något mysko, för det var inte EN vajer som gick loss utan flera. Bland annat kom Jan o sa att "ulrica, dina hundar är nog lösa tror jag. dom rör sig så konsigt där vid sina träd". Går dit och kollar, och mycket riktigt så har ena delen av vajern gått av. Så nu får ja väl beställa en ny - behöver ju ändå en med sex platser i stället för fyra på nu. Hoppas att den som gjort denna vajer, även vill göra en med 6 platser åt mig? Hade vart toppen! Då ska jag skaffa riktiga spännband oxo, för som nu har jag lindat vajern runt träden, och därav slitaget så att den kunnat gå av..

Det blev en sen natt med mycket hundprat, vin o andra goda drycker. Valparna busade sig trötta, och det var en uppsluppen stämning. Vi skålade bland annat in att detta nu är tradition. Så missade du årets upplaga, så kom på nästa års!

Lördagen på kickoffen

Blev att kliva upp, för alla väntade... (vet inte varför ja va så tung i huvudet för??) På med selar på hundarna efter man själv fått nåt i magen och dom en liten portion. Jag körde cykel med zipp och luna, Det var lite rörigt i starten, med lös hund, och lite annat, men allt gick bra! Jag, Luna o Zipp lekte "hare" hela vägen nästan, och i en korsning försvann de andra bakom. Väl framme vid sjön vi skulle pausa vid, väntade jag. Och väntade. Till slut ringer telefonen, och då har dom vikt av på en liten avstickare, så vissa fick lite längre tur att köra då. :-) Men efter paus och ihopsamlande av alla, så fortsatte vi de sista 9 km tillbaka. Tips till nästa gång: ta med den utskrivna kartan som alla fick en varsin *hihi*

Solen kom fram, det blev varmt, och underbart att sitta och titta över sjön, prata ändå mera hund och fixa sig lite käk. Cd fick dra kickbike en liten svänga, så även han blev nöjd. Framåt kvällningen gjorde vi en mix av kölbulla, kölböttn o lite däremellan. Gött vart dä, och alla blev nog mätta! En del åt förrätt i form av medhavd grill-middag..

Sen var det dags att ta reda på svaren på tipspromenaden, vilket ju var en rolig historia. Se mitt galleri för bilder (ca 100 st), där vissa visar hur storkäftade eller hur lika johanna dom är ;-) Vi tackar Göran för rättningshjälp av frågorna också! :-)

Kvällen blev inte lika långvarig som fredagen, då de flesta kände av fredagens intensiva diskussioner.. :-)

Söndagen på kickoffen

Blev en tidig söndag. Redan runt 8 var vi iväg med hundarna på ytterligare en körning samma sträcka. Denna gången körde jag Zipp och Heaven, famous blev utlånad till Göran som körde henne med deras husky/malamutekille. Dom hade ett bra flyt i steget, såg riktigt kul ut när dom for iväg. Kolla korten i galleriet - ser ut som hela Famous står o ler. Vid återkomst var det ihopplockning, städning och avfärd. Vissa hade ju problem med sin bil, så det slutade med att ja for upp och hämtade ner hundsläpet till mig, och bilen blev bogserad till mora. Så kan det gå, men vi hoppas att det löst sig med bilen! :-D

I söndags var vi några som träffades och körde igen, jag lånade ut famous och heaven som hanna åkte bakom och dom var väl upp i 40 nånting enligt hennes cykelmätare, så vi hade riktigt skoj allihopa. Det är superkul med cykel och 2 hundar framför! Hanna for väl nästan på näsan en vända, då hon inte var beredd men flickorna ville iväg *hihi* Tur var så gick det bra. Denna slingan är en superfin slinga, så det blir garanterat flera gånger! :-D

Har även en längre, på strax över 2 mil, så den får man väl ta nån helg under hösten. :-) Snart dags för trehjuling oxo, måste bara pumpa däcken... :-)

turen vi körde lördag och söndag här

  • Comments(3)//hundkorning.polarhund.se/#post64