Ulrica o malamuterna

Ulrica o malamuterna

Hundträningsdagbok

Lite noteringar kring de körningar med hundarna som jag gör.

Ladda batterier

HundträningPosted by ulrica Mon, August 17, 2009 14:48:44

Så har det då åter gått en massa dagar, som blir till veckor. Fullt ös medvetslös - det är väl så mitt liv verkar bete sig just nu? Eller - snarare HAR betett sig. *ler* Nu har mina älskade valpar flyttat till sina nya hem, bilder på nya mattar och hussar finns på vitvinskullens sida, så kika in där! Mer kommer - MEN jag har inget internet än!!!! nätverkskort och glocalnet = ingen hit!!

Hemma har jag en liten Trax som just börjar lära sig sitt namn, sitt och att mattes tofflor är JÄTTEGODA! ;-) Allt annat som kan tuggas på är också intressant, så vi jobbar på med våran kontakt han och jag. Han har liksom inte riktigt TID med något, utan är ju i sin lilla upptäcktsvärld. :-) Storasyrran Heaven är ju jättekul, fast ibland är hon nog lite väl hårdhänt - han är ju bara en liten bebbe än..

Träning då? Ja, nu sjunker temperaturen och med den ökar möjligheten att ta sig ut. Det har blivit en del powerwalks (mycket för att matte OCKSÅ ska få röra sig så klart!), men i lördags blev det selar på och iväg med cykeln. Först Heaven och Famous, en tur på någon km. Sen fick Luna och Zipp sig en längre tur. Luna har nog fått lite för mycket käk i sommar, så där lär vi öka träning och dra ner fodermängden.. hon är lite väl rund just nu ;-) Men runt på tur orkade hon minsann, och Zipp med. Zipp motiverar och Luna styr. Toppenradarparet. Tog cykelvägen till Evertsberg (del av cykelvasan numera), en hel del uppför en bit, så det var gött o få trampa lite själv oxo! Kollade postlådan, och så stora vägen hem. Gissar på att detta blev upp mot 9 km. Lätt duggregn, något varm temp (14-15 grader?). Zipp tyckte att vi skulle hälsa på hästarna, Luna tyckte nog egentligen det med - men hon lyssnar på matte och styr upp - tur det, jag ville inte ner i diket! haha

Söndagen blev en powerwalk i totalt spöregn med Cd, Luna och Heaven. Inte för att Heaven blivit mer stimulerad - på kvällen rök alla ljusen som låg i en förpackning på altanen... dom va ju goooa tyckte hon (kan ha vart protest oxo, för dom fick vara där ute o torka - hundarna alltså,medan jag var inne).

Livet rullar så sakteliga på igen, energin börjar så sakta komma tillbaka. Det blev mycket tomt efter valparna, särskilt en herre som numera bor med sin underbara familj i Östersundstrakten. När han åkte, hade jag en STOR klump i magen, och tårarna var inte annat än bakom ögonlocken... Var så fäst vid denna lilla herre, och hade jag haft möjlighet hade det allt blivit två herrar kvar ur kullen i stället för en. Men nu har han det gott i en fin familj, och med "storasyster" i form av en söt liten Huskyfröken. Till vintern blir det nog många härliga äventyr där tror jag! :-) Ja, i de andra familjerna med såklart, alla valpar är verkligen i SUPERHEM nu!! Stort Lycka till!!

Till helgen blir det hundträff i skogarna, och den som vill är varmt välkommen! Vi samlas fredag, sätter upp tält och fixar med hundar, lördagen blir det tipspromenad med kluriga frågor - även någon för hunden, lite andra skojiga aktiviteter, och som det ser ut nu i prognoserna, även hundkörning. Vill man, kan man köra upp mot 2 mil. Det finns en jättefin sjö att stanna vid ungefär halvvägs om man vill. Kvällen blir det lite kölböttn, prisutdelning, trevlig samvaro och lite annat. Söndag köra vovve och ihopplockning. Vi verkar bli ett stort gäng, så det ska bli riktigt skoj med kick off!!! Hör av dig om du vill med!

Liten snutt från cykelturen i lördags finns på mitt youtube här

Nedan lite bilder från senaste aktiviteter:

Totalt urfälld Heaven och så Famous med huvudet vänt hitåt. De va skönt o ut o röra på sig efter alla valpar flyttat, sa Famous (tidigare bara jättekorta turer alt. promenader/powerwalks) Dock ingen hit utan nacklina, så den kom på sen. Mycket mera styrsel på allt!

Powerwalk med tre! Kan bli jobbigt när det dyker upp viltdoft, men de e bra styrketräning! ;-)

Avslutar med bild på urborstad cd. Han börjar bli gammal och päls för mycket , har han hela tiden. Observera lillkillen bakom som sitter så fint!! ;-)

  • Comments(3)//hundkorning.polarhund.se/#post63